Sunday, December 7, 2008

Styrka

Ja vart finner man styrkan när man endast får några minuters sömn flera nätter i rad, när man för femhundraelfte gången vyssjar ett ledset och sjukt barn av och till i veckor, snart månader. Oviss och okunnig är vi ändå övertygade om att det är öronen som gör att vår familj inte får sova. Men läkarnas svar är att de inte ser något, örongångarna är för trånga. Efter ännu ett besök mitt i natten till akuten, och inga svar på våra frågor. Är det nån som har erfarnehet från öronbarn ?

Men självklart finner man styrkan hos de som stjäl den. Dagarna fyllda med bus och skratt får en snabb att glömma natten. I helgen har vi firat sonen som fyller tre till veckan. Vart tog dessa år vägen? Han föddes ju nyss!
Visar en bild på min sons fina julpynt. Jag blev alldeles rörd när jag hittade denna fina tomte på hans dagishylla. Att han var så stolt gjorde att tårarna rann och jag är glad att jag var ensam i hallen på dagis.

11 comments:

Två systrar said...

Visst är barnens pynt de allra finaste...man tycker att det är det finaste man sett...vänta bara tills påskkycklingarna kommer...Var öronbarn själv men mina barn har klarat sig..har du provat att ge lite nässpray? Man ska tydligen inte heller låta barnen ligga helt ner äta ( nappflaska alltså) då ökar trycket, testa att höja huvudändan med telefonkataloger eller böcker. Hoppas lillskrutten blir bättre snart...jag var vaken hela nätterna i ca 1 år...vat hur det känns ..det går över, om det är ngn tröst:-) Dockskåpet köpte jag på formex, de finns på Koffert!!Kram C

Fröken Förgätmigej said...

Det är svårt att orka när man inte får sova, men det går över, och man orkar. Har ingen erfarnehet av öronbarn, men har en son som lider av svår växtvärk. Det började när han var omkring 2 år, och nu är han 5,5 år. Många, många nätter har vi masserat och försökt trösta en helt förtvivlad liten kille som gråter och skriker ut sin smärta. Det är skit-jobbigt för alla i familjen, men det börjar bli bättre för oss nu i alla fall. Jag tycker ni ska stå på er och be att läkarna tar en ordentlig titt igen, så att ni kan få svar på era frågor. Kram L

sofie said...

Underbar tomte, du är inte den enda som fäller tårar över barnens pynt i dagis hallen!
Min son har haft lite bekymmer med öronen. Vi pallade upp huvudänden på sängen (böcker under sängbenen)använde nässpray för att lätta på trycket. Han fick heller aldrig äta liggandes i sängen. Fråga om läkarna kanske kan kolla trycket i öronen, det är ju inte särskilt svårt, och det säger ju en hel del..
Hoppas du har någon som kan avlasta dig lite, så att du får ta igen lite sömn. Du har alldeles rätt i att de som stjäl styrkan också ger tillbaka den, men du behöver fortfarande få sova!!
Det är ingen tröst i nuläget, men det blir bättre.
Kram på Er!

Lallis - liv och leverne said...

Ja, det är verkligen tufft när man inte får sova ordentligt om nätterna.
Men som du säger så får man styrkan av barnen. Tillbaka. *ler*
Kram Lallis

Jennyshemochharmoni said...

Det låter verkligen som en tuff prövning för er. Helt underbart julpynt av din son! Förstår att du blev urstolt! Skickar en stor hög med styrkekramar till dig!

Linda said...

Hej, stackars lilla öronbarn.. har hört om en gammal hus-kur, hacka en vitlöksklyfta och linda in i tex hushållspapper och stoppa in i örat, ska tydligen funka jättebra! Hoppas det hjälper. MVH/Linda

Anonymous said...

Hei!

jeg har et ørebarn, og det er aldeles ikke morsomt!!Det er vondest når barnet ligger helt flatt, så vipp opp sengen i den ene enden. Da blir trykket i ørene mindre. Det kan også være vondt å suge for mye.. legenes råd er alltid bare nesespray og "paracetamol", som brukes mot vanlig feber og så der.. Hos vårt barn hjalp aldri det, så her er det kun antibiotika som gjelder. Abboticin og Weifapenin er gode medisiner fra resept.Forlang henvisning til en barnelege. De kjenner små barn absolutt best!

God bedring til alle, og sov på tur:)

Frida28 fra norge-oslo

lyckostunder said...

Så söt tomte, man blir alldeles svag av barnens julpynt!

Vår pojke har väldigt trånga örongångar, så ingen allmän läkare har lyckats se in i dem, vi måste alltid gå till en öronspecialist som har rätt redskap till detta. Våra problem löste sig då pojken fick opererat in rör i öronen, vips var det slut på infektionerna! Dessutom gör rören att man lättare kan se i örongångarna. Jag rekommenderar varmt detta lilla ingrepp!
Kram!

Annas lycka said...

Det låter otroligt jobbigt. Jag har själv 3 barn var av mellan barnet var riktigt sjuk som liten. Man blir galen till slut....Den enda tröst jag kan ge är att det kommer att bli bättre...Klen tröst va?? Men under tiden det håller på är det ju gott om du har någon som du kan få avlastning av. Kanske att du och mannen kan ta varsin natt under helgen till exempel... Ha det! A

hwita villan said...

Men oj vad jag känner igen mig. Vår kille som idag är ca 14 månader gammal har haft problem med öronen sedan han var ca 2 månader. Men det är ingen som någonsin har sett något. Han skrek och grät hela dagarna när han var liten. Idag är det bättre. Har dock haft ca 5 konstaterade öroninflammationer. Men som sagt, det händer aldrig någonting. Jag förstår tt det är jobbigt. Tyvärr har jag inga bra tips, utan är bara nöjd med att det har gett med sig lite för vår kille. Jo förresten - Nezeril. Det var det som fick oss att bli ännu mer säkra på att det handlade om öronen. Efter Nezeril sov han i 4 timmar en dag, efter att ha skrikit och gråtit och inte kunnat komma till ro när han var mindre.

´Kram M

Anonymous said...

Hei,

det er slitsomt og vanskelig å hente seg inn når man ikke får nok søvn. Jeg har også to ørebarn, med mange, mange ørebetennelser. Et tips som har hjulpet våre barn veldig er ørelys. Dette er en slags vokslys som man får kjøpt i helsekostbutikker. Lyset settes i øret og man tenner på, ikke så farlig og dramatisk som det høres ut. Mens lyset brenner trekkes veske og verk ut av øret - samtidig er behandlingen lindrende. Prøv dette!

Hilsen Mette